Happy House Asian – Results

In our previous blog, we explained about the renovation process of Happy House Asian. Finally, the transformation is finished and we would like to share the new Happy House Asian in Nakano!
Before showing the images of the new Happy House Asian, we would like to introduce our renovated share house.

Happy House Asian is a traditional, Japanese style house in a convenient area close to Nakano station and Araiyakushi shopping district. You can enjoy popular sightseeing spots, bars, izakayas, supermarkets and other restaurants. Happy House Asian has two large, private rooms and 4 hostel-style bunk dormitories. Previously, this house was lived by a geisha mistress and some of the furniture pieces are originated from her time living in this house. This house was built in the beginning of the Showa period (1926 – 1989) and it still has its original look. Right now, there is a cozy furnished living room with a television and a Japanese low dining table (kotatsu style), equipped kitchen, shower and a Japanese-style toilet.

Happy House Asian has been renovated in the winter period of 2019 ~ 2020 and we re-opened this house at the end of January, 2020. We kept the traditional architectural elements, which are the characteristics of this house. Between the entrance hall and the dormitory room there is an interior rice-paper window (shoji) and a rice-paper door (fusuma). We had to replace the rice paper, but the design is almost the same.
The main elements are the wooden beams and columns and the wooden ceiling, which we emphasized by keeping them dark brown and the fillers (walls) lighter colors. The challenge of this renovation was to make it homier and more like a sharehouse. We did that by adding more colors and making the rooms lighter, changing the lights, changing the curtains and other small changes. The damages before the renovation created also an old look, therefore it was important to repair the small damages.

Let’s start with the tour!

This is the Front Façade of Happy House Asian. We re-painted the lower walls and added a signboard by having a new Post box.

“Welcome, please come inside.”The Entrance hall

Shoe shelves at the entrance

Dormitories | closed curtains

Livingroom

Kitchen

Balcony

 

 

Our website: https://tulip-e.com/
Our Instagram: http://www.instagram.com/tokyotulip
Our Facebook: https://www.facebook.com/tuliprealestate.co.ltd/

0